Pasta carbonara

DSC_2503
Eindelijk ben ik begonnen aan het tot nu toe mislukte goede voornemens: ik heb een nieuw gerecht leren koken! Het was best goed gelukt en het is ook lekker makkelijk, dus ik besloot het met jullie te delen.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 125 milliliter slagroom (uit een bakje)
  • zout en peper
  • 125 gram (magere) spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook, gesneden of geperst
  • 75 g Grana Padano (kaas, uit een zakje of gesneden)
  • 75 gram (of 4 takjes) peterselie (dit was ik vergeten, maar dit geeft het denk ik wel meer smaak)

100D31009

Hoe maakt je het?

  1. Weeg de spaghetti af en breng het aan de kook
  2. Klop de slagroom en eieren in een kom of pannetje en voeg wat zout en peper toe.
  3. Bak de spekjes ongeveer in een droge koekenpan. Er hoeft dus geen olie of bakboter bij! Doe dit ongeveer 4 tot 5 minuten.
  4. Snijdt of pers de knoflook en gooi dit, als ze nog ongeveer 30 seconden hoeven, bij de spekjes.
  5. Laat de spekjes uitlekken tussen keukenpapier. Ondertussen zal de spaghetti ongeveer klaar zijn. Bewaar tijdens het afgieten een beetje vocht uit de pan door bijvoorbeeld een schaaltje in de wasbak te leggen.
  6. Meng het mengsel van de slagroom en eieren door de spaghetti.
  7. Voeg de spekjes en knoflook en de kaas* toe.
  8. Als de spaghetti nu te droog is, kun je er wat van het vocht door mengen.
  9. Doe als laatste de peterselie erbij.
  10. En je bent klaar! Voor erbij zijn groene sla en tomaatjes lekker. :)
DSC_2498
* = in het zakje wat ik had zat maar 60 gram en dat is te weinig! Je kunt dus twee zakjes kopen, of er wat andere kaas door doen.


Supermakkelijk toch? Helaas is het niet erg gezond, maar goed. Je moet er wel echt peterselie en genoeg kaas bij doen, en de spekjes goed mengen (ze zakten een beetje naar de bodem), want anders zit er niet héél veel smaak aan. Desalniettemin (wat een rotwoord, haha) was het wel lekker!

Heb jij nog wat lekkers gekookt de afgelopen tijd?