Review: de Gossip Girl boeken

De Serie Gossip Girl: bijna iedereen het wel. En ik denk ook dat de meesten wel de boeken kenden. Ik ben niet de boeken gaan kopen omdat er een TV-serie van was, eerder andersom. Ik heb nu deel 1 tot en met 10. De eerste 2 in een bundel, en van de anderen de oude editie. Ze zijn nog te koop, maar in de meeste winkels heb je de nieuwe editie met foto's uit de serie op de voorkant. Maar ik wil graag helemaal de oude serie, want anders heb ik allemaal verschillende en die foto's op de voorkant hebben niks met de boeken te maken.

Welkom in de Upper East Side, New York, waar mijn vrienden en ik in gigantische, te gekke appartementen wonen en naar exclusieve privé-scholen gaan. We zijn niet altijd de aardigste mensen van de wereld, maar met onze 'looks' en smaak maken we een heleboel goed.
De boeken lezen heerlijk weg, maar ze zijn niet zo goed vertaald. Misschien moest ik toch maar meteen de Engelse boeken lezen. Maar goed. De eerste boeken zijn volgens mij vertaald door Esther Ottens, en die vind ik nog wel goed. Maar na een paar boeken komt er een andere vertaler, en daar moet ik nog steeds aan wennen. Als een boek lees ga ik soms meeleven met de hoofdpersonen, en dat is bij deze boeken wel het geval.Het boek is heel anders dan de serie, in dit boek is Jenny een meisje met donkerbruine krullen en cup DD. En de hoofdpersonen zijn toch wat minder volwassen. Ook Chuck is heel anders, maar dat merk je zelf wel.

De boeken hebben veel onverwachtse wendingen, maar toch is het ook wel weer voorspelbaar. Je weet dat aan het eind het toch wel goed komt tussen die twee, maar dat merk je wel als je de boeken leest.Kortom: Echte aanraders, niet zo voorspelbaar en vooral fijn om te ontspannen, want ze lezen lekker weg. Alleen jammer van de vertalingen. Ook hebben de nieuwe kaften niets met de rest van het boek te maken, maar dat maakt niet zo veel uit.

Ik heb nu deel 1 tot en met 8 gelezen, en ik denk allemaal wel 4 keer (op vakantie heb ik echt nooit genoeg boeken bij me). Deel 9 en 10 heb ik er alleen bij gezet voor de foto's, want die zijn voor de vakantie. Deel 10 is een stuk dikker (400 pagina's, en normaal rond de 250) maar ik weet zeker dat ik als ik maandag begin, ze donderdag uit heb!

xxx Lisa


1 opmerking: