The Boy in the Striped PyjamasThe Boy in the Striped Pyjamas is een boek wat jullie denk ik niet snel zouden lezen. Ik ook niet, maar ik moest hem nou eenmaal lezen voor Engels. En juist omdat ik hem zelf niet snel zou lezen, schrijf ik er een artikel over.
Allereerst wil ik even zeggen dat je dit boek het beste in het Engels kan lezen. Wij hadden hem thuis ook in het Nederlands en ik heb even een paar bladzijden uit dat boek gelezen. Ik zelf vond het taalgebruik veel te 'formeel' voor een boek van kinderen vanaf 11 jaar. Ook staat op de Nederlandse achterkant al driekwart van het verhaal samengevat. De Engelse achterkant is iets mysterieuzer...

The story of The Boy in the Striped Pyjamas is very difficult to describe. Usually we give some clues about the book on the cover, but in this case we think that would spoil the reading of the book. We think it is important that you start to read without knowing what it is about. If you do start to read this book, you will go on a journey with a nine-year-old boy called Bruno. (Though this isn't a book for nine-year-olds.) And sooner or later you will arrive with Bruno at a fence. We hope you never have to cross such a fence.


Mijn mening
Ik vond het geen leuk boek om te lezen maar  het onderwerp is gewoon niet leuk. Maar het is wel interessant. Dit verhaal hoeft niet perse waar te zijn, maar het speelde zich wel af op een plek die echt bestaan heeft en in een situatie die echt bestaan heeft.
Maar het aller'leukste' (ik weet echt niet hoe ik het anders moet zeggen) is dat wij alles wat er gebeurt begrijpen, terwijl de hoofdpersoon er niets van snapt. Dit klinkt een beetje raar, maar als je het boek leest snap je het wel.


Dus: Als je het boek in de bieb kan vinden, zou ik hem zeker meenemen. Het is waarschijnlijk niet het leukste boek wat je ooit zult lezen, maar ik vond het boek in elk geval wel heel indrukwekkend. Dit boek is ook te koop voor €10 euro (gewone versie) of 11 euro (met de filmkaft) op Bol.com, maar om dit boek nou zelf te kopen... Ik zou eerst naar de bieb gaan.

xxx Lisa