Inspiratie: sterrenhemels

Na de zee heb ik er weer een nieuwe obsessie bij: sterrenhemels. Niet als in dat ik door een telescoop naar de lucht staar, maar de foto's ervan vind ik echt prachtig. Het begon in die nacht in augustus, toen de vallendesterrenregen plaatsvond. Niet alleen de vallende sterren waren bijzonder, de sterrenhemel zelf ook!  Op Tumblr zie ik dagelijks een paar foto's voorbij komen van de mooiste sterrenhemels en het Noorderlicht.  Ik wil echt nog een keertje het Noorderlicht zien, de foto's ervan zijn altijd zo fascinerend. En nu wil ik graag mijn fascinatie met die sterrenhemels met jullie delen!

Infinity (by Zeb Andrews)
Large Magellanic Cloud By Rafael Defavari

Ik zou zelf ook wel van zulke foto's willen maken, maar helaas doe je dat niet zomaar even met je spiegelreflex. De fotografen hebben er speciale ontwikkelingstechnieken voor gebruikt, en natuurlijk moet je ook heel veel verstand van belichting hebben. Gelukkig kan ik wel blijven genieten van mooie foto's op Tumblr en Flickr!

Wat vind jij van sterren?

1 opmerking:

  1. Andromeda is geen ster, dat is het dichtstbijzijnde sterrenstelsel. Ik kan er nog wel meer over vertellen zoals dat het over een heleboel miljoen jaren bij gaat botsen met ons sterrensteldel, maar ik zal me inhouden. De andromeda foto is denk ik gemaakt met hubble's telescope of een computer model (ik denk het laatste).

    Ik vind het ook wel interressant... :3
    X Eline

    BeantwoordenVerwijderen