1 year of snapping: mijn cameracollectie

Een jaar geleden, in maart 2012, kocht ik na maanden sparen mijn spiegelreflexcamera. Mijn duurste, maar gelukkig ook een van mijn beste aankopen ooit. Foto's maken met deze camera is elke keer weer leuk! Inmiddels heb ik dus al een kleine collectie cameraspullen opgebouwd, en die ga ik vandaag laten zien!

DSC_0441Dit is mijn camera: de Nikon D3100! Ja, ik ben dus heel blij met mijn camera. Ik hoor veel verhalen van bloggers die Canon verkiezen boven Nikon, maar ik vind mijn camera erg fijn werken. De D3100 is wel echt het instapmodel van Nikon. De foto’s in dit artikel heb ik gemaakt met de D7000 van mijn moeder, die dus nog een stapje verder gaat. Tijdens het fotograferen realiseerde ik me dat ik ooit wel toe ben aan een upgrade, maar voor nu ben ik er blij mee! Bovendien is de kwaliteit van je foto’s vooral afhankelijk van de lenzen die je gebruikt.

DSC_0432

En dit zijn mijn lenzen! Of nou ja, de kitlenzen. Bij mijn camera zat de 18-55mm kitlens, die nu eigenlijk een beetje overbodig is geworden. Ik heb de 18-105 namelijk overkocht van mijn moeder, en daar kan ik verder mee zoomen. Wat ik met de 18-55 ga doen weet ik nog niet, waarschijnlijk doe ik hem op de oude body van mijn moeder en dan zien we wel wat ermee gaat gebeuren, haha. Ik gebruik mijn kitlens vooral als ik iets wil fotograferen wat ik niet in beeld krijg als ik mijn 50mm-lens gebruik.

DSC_0449
Want dat is mijn andere lens! Deze heb ik voor mijn verjaardag gekregen en ja, het was echt een goede aankoop! Hier maak ik de meeste foto’s mee, en vanwege het kleine diafragma (f1.8) kan ik leuk met scherptediepte spelen. Het enige jammere is dus dat 50mm soms iets te dichtbij is, en ik dus niet alles op beeld krijg.

DSC_0453
Dit zijn mijn accessoires van eBay: een afstandsbediening en twee filters voor mijn 50-mm lens. Een groot nadeel is dat er geen infraroodsensor in mijn camera zit, waardoor ik geen draadloze afstandsbediening kan gebruiken. Soms is het draadje namelijk wel een beetje irritant, en bovendien iets te kort.

DSC_0454

Ten slotte is het natuurlijk ook handig om een fotograferende moeder te hebben! Op dit moment heb ik haar cameratas in bruikleen, omdat ik niet zo goed weet wat voor cameratas ik wil. Deze is eigenlijk perfect: ruimte voor mijn camera en een extra lens, een voorvakje voor accessoires (of mijn telefoon en iets te eten) en nog een klein vakje binnenin voor bijvoorbeeld een lensdoekje.

DSC_0396

En dan maak ik ook wel eens gebruik van haar statief! Dit is gewoon een perfect basic statief, dat behoorlijk hoog kan. Handig voor zelfportretten, of voor foto's maken bij weinig licht.


DSC_0427

Als laatste heb ik natuurlijk ook nog een behoorlijke wishlist! Ik heb voor Berlijn nog een extra geheugenkaartje nodig en eigenlijk ook een extra accu, maar 60 euro is toch best veel geld. Mijn nieuwe zoomlens moet nog beschermd worden met een UV-filter en eigenlijk wil ik ook nog wel een lens met een laag diafragma. Ik heb de foto’s in dit artikel gemaakt met de 35mm van mijn moeder, en die is eigenlijk perfect! Maar om nou dezelfde lens te nemen… De 28mm lijkt me ook erg fijn. En ondertussen ben ik nog steeds op zoek naar een goede tas. Eerst maar even sparen dus!

Wat  heb jij voor camera, en ben je er tevreden mee?

10 opmerkingen:

 1. Ik vind je foto's altijd heel mooi. Leuk dat ik nu weet waarmee ze gemaakt worden :) ik heb sinds kort een canon 650D. Nogal duur maar ik ben er zo blij mee! Ik heb nu alleen nog een kitlens en ik wil graag een 50mm lens kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien! Ik wil ooit nog de 50mm 1.8f kopen maar ik heb voorlopig wel genoeg uitgegeven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe camera! Ik heb een superzoom van panasonic, maar ik wil heel graag ooit een spiegelreflex

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie spullen hebben jij en je moeder! Ik ga binnenkort ook een spiegelreflex camera kopen en zit ook aan een Nikon te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een prachtige spullen heb je voor je camera. Ik heb nog niet zo veel dingen maar ik wil nog wel graag voor een lens sparen ofzoiets want met de standaard kan ik niet ver inzoomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie collectie, tof ook dat je die lens van je moeder over mocht nemen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik volgend jaar voor fotograaf ga studeren ga ik een nieuwe kopen.

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is best een verzameling! Ik heb een Canon 550D en ben er super blij mee X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie spulletjes! Ik gebruik op dit moment een ES55. Volgens mij weet ik wel aardig hoe je er mooie foto's mee maakt, maar ik zou graag een spiegelreflex willen haha

  BeantwoordenVerwijderen